Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir mimarida olan bu tasarlar kötü durumların muamele göstericisidir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

İçeriden hariçarı rast itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir katının zahir olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün aksatai strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Bununla müşterek zirdaki kriterlere ehil olan yerlerde bir numara yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması kabul edilir.

Yangın ivedili durumu esnasında can ve orospu emniyetliğini sağlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak için yangın kapılarının sahih şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Bu sebeple çatı içre herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Elan detaylı ele düzenındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Panik pas sebebiyle dâhilerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı düz iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış mimarilabilir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu sistem yardımıyla kapı bir Yangın çıkış kapısı istanbul numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Yangın Kapısı yapı taşı amacı insanoğluın muhatara kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Mafevkda vaziyet kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Münasebetsiz takdirde hem karınerideki insanın hem de ürkü halinde dâhileriye son giren insanın güçının tehlikeye atılması kadar bir konum laf konusu olmaktadır.

Yangın ve ivedi durum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da dışa vurum edilen bu şube temelı modellerde düzgülü kapı koluna benzer. 

Report this wiki page